«Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

Γαλλία: «Καθίζηση-ρεκόρ» της οικονομίας κατά 13,8%

Ιστορική η μείωση στην οικονομία.

 

 

Η οικονομία της Γαλλίας υπέστη τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στην ιστορία της κατά το β' τρίμηνο, εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό του κορωνοϊού από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τις αρχές Μαΐου.

 

 

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 13,8% στη διάρκεια του β' τριμήνου μετά από μια αναθεωρημένη πτώση 5,9% στο α' τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee.

 

 

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Γάλλος οικονομολόγος Mathieu Plane. Το lockdown που επιβλήθηκε μεταξύ 17 Μαρτίου και 11 Μαΐου, με το ταυτόχρονο κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής και μέρους των εμπορικών καταστημάτων, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. «Τα στοιχεία αυτά είναι η απόδειξη ότι η πολιτική μας είναι αποτελεσματική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Bruno Le Maire, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, επειδή η Insee είχε αρχικά προβλέψει καθίζηση της οικονομίας στο 17%. Η πτώση είναι ωστόσο μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας (10,1 %) και των Ηνωμένων Πολιτειών (-9,5 %).