«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό από την ακρίβεια (Βίντεο)

Ακόμα και τα 2μιση ευρώ ξεπερνά πλέον η τιμή της αμόλυβδης, με το ράλι των τιμών να συνεχίζεται σε βασικά καταναλωτικά αγαθά

«Σε σύγκριση με πέρυσι, έχω επιπλέον 80 ευρώ τον μήνα για ΔΕΗ σε σπίτι, μαγαζί 250 ευρώ επιπλέον τον μήνα, για μάρκετ 200 – 250 ευρώ».

Με 500 ευρώ επιπλέον μηνιαία έξοδα, ο Ταξιάρχης Φέκας, ιδιοκτήτης καταστήματος στο Κερατσίνι, προσπαθεί να κρατήσει ισοσκελισμένο τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να μην στερήσει τίποτα από τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Από τις περικοπές όμως δεν έχει γλυτώσει ούτε το χαρτζιλίκι των παιδιών.

«Έχουν μειωθεί έντονα, εντάξει φαίνεται αυτό, γιατί σπαταλάγαμε και δεν μας δίνουν χαρτζιλίκι».

Σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών, για ένα μέσο νοικοκυριό με μηνιαίο εισόδημα 1.450 έως 1.800 ευρώ που νοικιάζει σπίτι, από τις ανατιμήσεις η επιβάρυνση είναι τουλάχιστον 185 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 2.220 ευρώ τον χρόνο.

Το ξέφρενο ράλι ανατιμήσεων κόβει και τα όνειρα για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από την Αττική.

Ακινητοποιούν τα οχήματα

Μέρα με τη μέρα οι τιμές των καυσίμων τσιμπάνε τουλάχιστον και από ένα λεπτό, με τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης την Πέμπτη να φθάνει τα 2,243, η ενισχυμένη αγγίζει τα 2,367, ενώ το πετρέλαιο κίνησης είναι λίγο πιο κάτω από το 1 ευρώ και 90 λεπτά.

Σε πολλές περιοχές η απλή αμόλυβδη έχει ξεπεράσει πλέον τα 2,5 ευρώ όπως στη Νίσυρο, την Αμοργό, την Ικαρία, την Κάλυμνο και τη Νάξο.

Λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας αναζητά η Κομισιόν, όπως ημέρες χωρίς αυτοκίνητο και μείωση ορίων ταχύτητας.