Εξαγωγές: Νέο ρεκόρ φέτος – Θα πιάσουν το 40-45 % του ΑΕΠ

Για τις εξαγωγές και τη δυναμική που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Για τις εξαγωγές και τη δυναμική που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Σίμος Διαμαντίδης ενόψει της πρώτης του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ.

«Εμείς θα θέσουμε στη συνάντησή μας ορισμένα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη αλλά και εν γένει τις εξαγωγές της χώρας» δήλωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως θα ζητήσει ο ίδιος η Θεσσαλονίκη να γίνει μία πύλη εισόδου προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία.

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να το θέσουμε το ζήτημα στον πρωθυπουργό, ως ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.

Ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα τεθεί το ζήτημα του υψηλού κόστους ενέργειας στις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ο κ. Διαμαντίδης είπε πως στον κλάδο του αλουμινίου δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς στην Ισπανία και την Πορτογαλία το ρεύμα είναι πολύ φθηνότερο και οι καταναλωτές δεν προτιμούν την ελληνική αγορά, ακόμη και όταν γίνονται προσφορές.

«Θα σπάσουν νέο ρεκόρ φέτος οι εξαγωγές, πάμε πλάι πλάι με τον τουρισμό και θα πιάσουν το 40-45 % του ΑΕΠ» δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης.