Εισβολή στην Ουκρανία: Η Aibnb προσφέρεται να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Airbnb.org καλύπτει τις ανάγκες στέγασης σε περιόδους κρίσεων

To φιλανθρωπικό σκέλος της Airbnb θα φιλοξενήσει προσωρινά έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία ενοικίασης καταλυμάτων.

Ο επικεφαλής της Μπράιαν Τσέσκι και ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες χωρών που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, την Πολωνίας, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ουγγαρίας, γνωστοποιώντας η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγαση στους πρόσφυγες που καταφθάνουν.

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι από την Ουκρανία κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, ανέφερε την Δευτέρα στο Twitter ο λΎπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Σύμφωνα με καταμέτρηση της υπηρεσίας του, ο Γκράντι έκανε λόγο για 499.412 καταγεγραμμένους πρόσφυγες εκ των οποίων οι 281.000 μόνο στην Πολωνία.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή στη διάρκεια κρίσεων, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων.