Δηλώσεις Σταϊκούρα για κοινωνικό μέρισμα – Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η εφαρμογή

«ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Για το κοινωνικό μέρισμα αλλά και για το πότε θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεταξύ άλλων, μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο περιορισμένο ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, τονίζοντας ότι, θα ήταν «ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν».

«Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην προηγούμενη κυβέρνηση που «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι, «ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης» και αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα.

Σχετικά με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban, και εκτιμώντας ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.