Χρηματιστήριο: Πάτησε τις 1.040 μονάδες με τη MIG στο επίκεντρο

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην αγορά η δημόσια πρόταση της Πειραιώς για τη MIG

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην αγορά η δημόσια πρόταση της Πειραιώς για τη MIG. Aπό τη μία η ισχύς των τραπεζικών κεφαλαίων, από την άλλη η ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που αποτελεί το απαραίτητο καύσιμο για να ανέβει το θερμόμετρο στο Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών πάτησε τις 1.040 μονάδες και με άνοδο 0,69% και συναλλαγές στα πρώτα 45 λεπτά στα επίπεδα των 15 εκατ. ευρώ με πρωταγωνίστριες τη MIG και την Τράπεζα Πειραιώς. Tα κέρδη για την MIG ξεπερνούν το 21%, στα 0,12 ευρώ και η αντίδραση για την Πειραιώς πλησιάζει το 1,9%, με κίνηση στο 1,98 μία ανάσα δηλαδή από τα 2 ευρώ. Κοντά στα 10 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια στη MIG.

Αυτά συμβαίνουν δε, σε μία ακόμα πτωτική μέρα για τα ξένα χρηματιστήρια. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι τράπεζες ηγούνται και σήμερα της αντίδρασης, με την Alpha Bank να περνάει στο «συν» την Τρίτη, στο 1,267 ευρώ με 461 χιλιάδες κομμάτια, στα 4,45 ευρώ ενισχύεται η ΕΤΕ, στο 1,345 ευρώ η Eurobank κοντά στα 5 δισ. κεφαλαιοποίηση.

Αντίδραση έπειτα από καιρό βγαίνει στον ΟΤΕ που μένει να φανεί αν θα την κρατήσει μέχρι το τέλος, στα 14,70 ευρώ, στα 14,31 σκαρφαλώνει ο ΟΠΑΠ, στα 3,95 ευρώ ενισχύεται η ΕΧΑΕ και στα 2,25 ευρώ η Ελλάκτωρ.

Κέρδη και σήμερα για την Attica Group, στα 2,28 ευρώ.

Kατά τα άλλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Economic Club της Ουάσινγκτον

Την Παρασκευή που μας πέρασε ο δείκτης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Fed να υιοθετήσει πιο επιθετική στάση στην πολιτική της, εκμεταλλευόμενη τις αντοχές που επιδεικνύει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, στο επίκεντρο η αναδιάρθρωση δεικτών MSCI το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται η είσοδος της Πειραιώς και της Motor Oil ανεβάζοντας τον αριθμό των ελληνικών μετοχών στις 11.

Εννέα ελληνικές μετοχές συμμετέχουν στον MSCI Greece Standard, οι Eurobank, Εθνική, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Τέλος, στην αγορά ομολόγων καταγράφονται ήπιες πωλήσεις, με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 4,13%, το ιταλικό 10ετές στο 4,19% και το γερμανικό 10ετές στο 2,31%.

 

Πηγή: Powergame.gr