Χρηματιστήριο: Διόρθωση στις τράπεζες, πάρτι στο Jumbo

Συνεχίζει για 17η ημέρα δυναμικά από το ξεκίνημα της χρονιάς

Πάνω από 10,54 εκατ. ευρώ τζίρος στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που συνεχίζει για 17η ημέρα δυναμικά από το ξεκίνημα της χρονιάς, ξεπερνώντας και τις 1.065 μονάδες, περιοχή την οποία έχει να δει από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, με τον Dax στην Φρανκφούρτη να συνεχίζει πάνω από τις 15.550 μονάδες και κέρδη πάνω από 1,1%, ενώ κέρδη άνω του 1% σημειώνει και ο CAC στο Παρίσι, με το ελληνικό 10ετές να υποχωρεί την Πέμπτη στο 4,17%.

Ισχυρές οι εντολές που βγαίνουν στο Jumbo μετά τις θεαματικές εκτιμήσεις αποτελεσμάτων για το ξεκίνημα της χρονιάς με τη μετοχή να ενισχύεται στα 18,66 ευρώ και με άνοδο μεγαλύτερη από 4%. Στη MIG ο ρυθμός ανόδου εξαντλείται στα 0,1670 ευρώ, διακινώντας ως αυτή την ώρα περισσότερα από 14 εκατ. τεμάχια. Φαίνεται ότι κάπου εδώ θα γίνει η δημόσια πρόταση της Πειραιώς.

Κόπωση βγαίνει την Πέμπτη στις τράπεζες μετά από μία περίοδο κερδών που οδήγησε τον κλάδο στο +30% από την αρχή της χρονιάς. Είναι προφανές ότι κάποιες αξίες έχουν αρχίσει να υπερθερμαίνονται σχολιάζουν οι αναλυτές. Στο πλαίσιο αυτό βγαίνουν κάποιες εντολές πώλησης για την κατοχύρωση ρευστότητας αλλά και για τη δημιουργία νέων σημείων εισόδου σε καλύτερες αποτιμήσεις. Ήπια πτώση για την Alpha Bank, οριακές οι απώλειες στην ΕΤΕ, που όμως κοιτάζει και το θετικό πρόσημο, στα 4,66 ευρώ, 1,2% η πτώση στην Eurobank και 0,62% οι απώλειες στην Πειραιώς, στα 2,07 ευρώ.

Αμετάβλητη στα 22,70 η Motor Oil, που μαζί με την μετοχή της Πειραιώς υπάρχει προσδοκία να συμπεριληφθούν στο MSCI σήμερα το βράδυ κατά τις σχετικές ανακοινώσεις. Οι περισσότερες πιθανότητες πάντως, είναι για την ΜΟΗ, σημειώνουν οι χρηματιστές.

Στα 15,58 ευρώ συνεχίζει ανοδικά ο ΟΤΕ μετά τη χθεσινή κούρσα με άνοδο μεγαλύτερη του 4%, ενώ ξεχωρίζει και ο ΟΠΑΠ με κέρδη πάνω από 1%, στα 14,65 ευρώ με το ιδιότυπο rotation που έχει αναπτυχθεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα, να συνεχίζεται. Μικρές πιέσεις σε Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, αλλά αντίδραση στα 19,60 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή.

 

Πηγή: Powergame.gr