Χρηματιστήριο: Αυτές είναι οι πιο φθηνές μετοχές με βάση τα κέρδη του ’21

Τόσο χαμηλά p/e δεν έχει δει ξανά το Ελληνικό Χρηματιστήριο, τα οποία μάλιστα ξεκινούν από 0,10x.Το χαμηλότερο p/e 0,10x έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, με τις γνωστές βέβαια ιδιαιτερότητες που έχει η συγκεκριμένη εισηγμένη

Ο μεταλλουργικός κλάδος δημοσίευσε υψηλά κέρδη, τα οποία βέβαια περιλαμβάνουν και το έκτακτο κέρδος από την αποτίμηση των αποθεμάτων, αλλά έχει καταγραφεί και σημαντική αύξηση της δραστηριότητας.

Η ΣΙΔΜΑ διαπραγματεύεται με p/e 1,15 φορές, η Κορδέλλου με 2,72 φορές, η Έλαστρον με 3,1 φορές, η Τζιρακιάν με 3,74 φορές, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με 5,5 φορές και η Viohalco με 8,8 φορές.

Οι Αττικές Εκδόσεις έχουν p/e 2,06 φορές, ενώ τα Πλαστικά Θράκης 2,86 φορές. Η τελευταία έχει καταγράψει μεγάλη υποχώρηση μετά τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων, καθώς η διοίκηση έδωσε μία εκτίμηση για το πρώτο τρίμηνο που μάλλον είναι χαμηλότερη από αυτή των αναλυτών.

Ωστόσο, τα κέρδη είναι λειτουργικά αλλά συνδέονται με την πανδημία και ένα μεγάλο μέρος δε θα επαναληφθεί.

Η Ξυλεμπορία έχει p/e 2,95 φορές και η διοίκηση σημειώνει πως το πρώτο τρίμηνο του 2022 πηγαίνει εξίσου καλά με το 2021.

Η Intralot, λόγω αναδιάρθρωσης δανείων, είχε έκτακτα κέρδη και παίζει με p/e 3 φορές ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου.

Η Αλουμύλ, επίσης λόγω αποθεμάτων αλλά και αύξηση της ζήτησης εμφανίζει p/e 3,92 φορές και η διοίκηση άνοιξε το εργοστάσιο στην Ξάνθη για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Η Medicon έχει ευνοηθεί από την πανδημία και τα κέρδη της δίνουν p/e 5 φορές.

Ο κλάδος διύλισης λόγω αποθεμάτων εμφάνισε έκτακτα κέρδη, αλλά έχουν ανακάμψει και η ζήτηση και τα περιθώρια.

Η MotorOil παίζει με p/e 5,5 φορές και τα EΛΠΕ με 7 φορές. Και ο ασφαλιστικός κλάδος παίζει με μονοψήφιο p/e και συγκεκριμένα η Interlife 5,5 φορές και η Ευρωπαϊκή Πίστη 9,77 φορές.

Η Revoil συνεχίζει να δημοσιεύει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά η μετοχή δεν ακολουθεί με αποτέλεσμα το p/e να είναι στις 5,7 φορές.

Τα έκτακτα κέρδη από την αποτίμηση του Ελληνικού δίνουν p/e 5,77 στην Lamda.

Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα δημοσίευσε η Βογιατζόγλου και παίζει με p/e 5,79 φορές, αλλά και η Έλτον ο πολλαπλασιαστής κερδών της οποίας είναι στις 6 φορές.

Moda Bagno και Fieratex έχουν p/e 7x.

Εξαιρετικά τα κέρδη της Πετρόπουλος και δίνουν p/e κάτω από 8 φορές, ενώ στις 8 φορές είναι τα κέρδη της Premia.

SATO, Δομική Κρήτης, Καρέλιας, Autohellas, Centric, AS Company, ΕΛΒΕ και Jumbo έχουν επίσης μονοψήφιο p/e.

Να σημειωθεί πως η Καρέλιας έχει ρευστότητα πάνω από 500 εκατ. ευρώ και αν αφαιρεθεί η μετοχή γίνεται ακόμα πιο φθηνή. Εξαιρετική ρευστότητα έχουν επίσης Jumbo, ΑS Company και Centric.

Με μονοψήφιο p/e διαπραγματεύονται επίσης ΓΕΒΚΑ, Δάιος και Flexopack, Πλαστικά Κρήτης, AlphaTrust Ανδρομέδα, Minerva και Trastor.

Πηγή: Powergame.gr