Χρηματιστήριο Αθηνών: Βγαίνουν αγοραστές στις τράπεζες – Ανησυχία από τον ΟΠΕΚ+

Το Χρηματιστήριο άνοιξε στις 1.060 μονάδες και με τις συναλλαγές πάνω από 3 εκατ. ευρώ

ΕΛΠΕ και Motor Oil υπεραποδίδουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή στο πετρέλαιο. Απόφαση υψίστης σημασίας για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ και ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη. Με τις οικονομίες σε καθεστώς αύξησης των επιτοκίων, θεωρείται δεδομένο ότι ευνοούνται οι πετρελαϊκές εταιρείες και τα διυλιστήρια, που θα πωλούν ακριβότερα. Κέρδη 1,32% για τα ΕΛΠΕ, στα 7,66 ευρώ και 2,03% η άνοδος για την Motor Oil, στα 24,16 ευρώ.

 

Από εκεί και πέρα, το Χρηματιστήριο άνοιξε στις 1.060 μονάδες και με τις συναλλαγές πάνω από 3 εκατ. ευρώ, σε μία εβδομάδα, που δεν θα υπάρχει συνεδρίαση την Παρασκευή, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Στις μετοχές των τραπεζών επιστρέφει το ενδιαφέρον, με την Πειραιώς πάνω από τα 2,03 ευρώ και κέρδη 1,6%, κέρδη 1,78% για την Alpha Bank, στο 1,145 ευρώ, 1,74% η άνοδος στην ΕΤΕ και 1,15% στην Eurobank με τον κλάδο να επιστρέφει στις 770 μονάδες.

Ανοδικά ξεκίνησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά με κέρδη μετρημένα στα δάχτυλα με την επιφυλακτικότητα να περισσεύει έπειτα από μία εβδομάδα ανόδου, την τελευταία του Μαρτίου.

Δύσκολο το περιβάλλον που διεξάγονται οι συναλλαγές σε Ελλάδα και ξένες αγορές. Σε ό,τι μας αφορά, η τεχνική ανάλυση «θέλει» η αγορά να διατηρεί το θετικό μομέντουμ όσο έχει πλάτη την επίφοβη περιοχή των 1.020 μονάδων, η οποία δοκιμάστηκε ουκ ολίγες φορές, η διάσπασή της, μέσα στον Μάρτιο οδηγώντας ακόμα και στις 998 μονάδες.

Επιστροφή στα 11 ευρώ για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αμετάβλητη στα 25,23 η Coca Cola, διατηρώντας τα υψηλά έτους επίπεδα της, κέρδη 1,5% για Mytilineos και νέα υψηλά, στα 26,60 ευρώ, οριακά κέρδη σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, κίνηση στα 8 ευρώ στη ΔΕΗ, στα 2,03 ευρώ πέρασε στο «συν» η Ελλάκτωρ, ενώ περιορίζονται οι απώλειες στην Intrakat.

 

Πηγή: powergame.gr