Χρηματιστήριο Αθηνών: Συσσώρευση στις 1040 μονάδες

Μέρα με τη μέρα μπαίνει και η αγορά στις… μυλόπετρες της προεκλογικής περιόδου

Άλλη μία υποτονική αντίδραση βγαίνει στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές, που όπως φαίνεται θέλουν να αφήσουν πίσω τους την τραπεζική κρίση, δεδομένου ότι οι αυξήσεις επιτοκίων έχουν τιμολογηθεί ως ένα βαθμό. Κι αυτό, διότι η κρίση στις μικρές τράπεζες στις ΗΠΑ, αλλά και η αναζωπύρωση χρόνιων προβλημάτων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η Credit και ενδεχομένως η Deutsche Bank, είναι απότοκο της αύξησης των επιτοκίων, αφού ανέδειξε προβλήματα ρευστότητας.

 

Την ίδια ώρα, μέρα με τη μέρα μπαίνει και η αγορά στις… μυλόπετρες της προεκλογικής περιόδου, με την πολιτική αντιπαράθεση να οξύνεται, τη στιγμή που δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρα μηνύματα ως προς την αυτοδυναμία.

Τεχνικά ο γενικός δείκτης θέλει κίνηση πάνω από τις 1040 μονάδες σε κλείσιμο, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς. Αλλά για να πει κανείς ότι η αγορά συνδέεται και πάλι με το ανοδικό της μομέντουμ θα πρέπει να προσεγγίσει και πάλι την περιοχή των 1070 – 1080 μονάδων. Μέχρι τότε όμως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει, σύμφωνα με τους αναλυτές οπισθοδρόμηση προς την περιοχή των 100 μονάδων.

Η αγορά κινείται στην περιοχή των 1039 μονάδων με τις συναλλαγές στα 5 εκατ. ευρώ, πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Κίνηση στις 761 μονάδες για τις τράπεζες με την Άλφα να δίνει κίνηση στο 1,12 με κέρδη0,8%, η ΕΤΕ στα 4,45 ευρώ με άνοδο 0,91%, η Eurobank στο 1,236 ευρώ με κέρδη 0,94% και η Πειραιώς στο 1,96 ευρώ με κέρδη 0,51%.

Ως προς τα άλλα blue chips, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ σημειώνουν υποτονική αντίδραση στα 13,10 και 14,86 ευρώ αντίστοιχα, άνοδο 1,36% για το Jumbo στα 19,46 ευρώ, οριακές απώλειες για τον Μυτιληναίο, στα όρια των 25 ευρώ, 0,45% η άνοδος για την Μότορ Όιλ, στα 7,30 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ. Απογοήτευση για την ΕΧΑΕ που έγραψε οριακά θετικό αποτέλεσμα και διανέμει το ίδιο μέρισμα με πέρσι, στα 7,70 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ, ενώ απώλειες για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ιντρακάτ, ΟΛΠ, Coca Cola και Φουρλή

 

Πηγή: powergame.gr