Χρηματιστήριο Αθηνών: Σήμα για αγορές και πάλι – Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ

Την ίδια στιγμή, ανοδική είναι η τάση που βγαίνει και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ είναι σημαντικό ότι περιορίστηκαν χθες οι απώλειες στη Wall Street

Τις 1.110 μονάδες πατάει ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έπειτα από μία συνεδρίαση που ο Δείκτης έκλεισε στα χαμηλά ενδοσυνεδριακά επίπεδα, δικαιώνοντας εκείνους που περίμεναν μία ευκαιρία επανατοποθέτησης σε καλύτερες αποτιμήσεις, ειδικά στις τράπεζες.

 

Στα όρια των 15,05 ευρώ ο ΟΤΕ λίγο μετά το άνοιγμα και μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022, που τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 540 εκατ. ευρώ και η διοίκηση θα διανείμει μέρισμα αυξημένο σε σχέση με πέρυσι στα 0,57 ευρώ. Πλην όμως, η μετοχή υποχωρεί και η προσοχή της αγοράς στρέφεται σε τυχόν ανακοινώσεις της διοίκησης κατά την ενημέρωση των αναλυτών.

Ταυτόχρονα, η αγορά περιμένει με ενδιαφέρον (σ.σ.: όπως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) την τοποθέτηση του Μάριου Ηλιόπουλου για τη συμμετοχή του στη MIG και τυχόν κινήσεις του για να μπλοκάρει τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς, η οποία πλέον θα αφορά και την Attica Συμμετοχών. Από εκεί και πέρα, σε ρυθμό αποτελεσμάτων εισέρχεται η αγορά, αφού αύριο ανακοινώνουν μεγέθη Πειραιώς και HelleniQ Energy.

Κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα τα κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, στις 894 μονάδες. Κέρδη 2,42% για την Πειραιώς, στα 2,33 ευρώ, 1,86% για την Alpha Bank, που ενισχύεται πάνω από 1,42%, άνω του 2% τα κέρδη για την ΕΤΕ, επανερχόμενη άνω των 5 ευρώ, και λιγότερο, κατά 0,9%, ενισχύεται η Eurobank, στο 1,411 ευρώ. Από εκεί και πέρα, πάνω από τα 19 ευρώ το Jumbo, στα 25,10 επιστρέφει η Mytilineos, αντίδραση για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 19,97 ευρώ, 1,41% η αντίδραση στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 11,48 ευρώ. Νέα άνοδος πάνω από 2,3% για τα ΕΛΠΕ, στα 8,57, και 1,74% η Motor Oil, στα 24,52 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ανοδική είναι η τάση που βγαίνει και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ είναι σημαντικό ότι περιορίστηκαν χθες οι απώλειες στη Wall Street. Πλην όμως, ανησυχητική η εικόνα του S&P, που έχασε πάλι τις 4.000 μονάδες, με τους αναλυτές να ανησυχούν για τον «επίμονο πληθωρισμό», που μπορεί να οδηγήσει τα επιτόκια πάνω από 5%.

 

Πηγή: powergame.gr