Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.040 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Εκείνο το οποίο απασχολεί την αγορά είναι οι διεργασίες που θα γίνουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης και αν είναι μαχητή η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές

Δύο μέρες πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου και όπως στις υπόλοιπες αγορές, έτσι και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επενδυτές σπεύδουν να αναδιαρθρώσουν τις θέσεις τους να ανοίξουν άλλες ή να πάρουν τα κέρδη τους. Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και ήδη διαρρέουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις από τα κομματικά επιτελεία, στις οποίες δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι επί της ουσίας για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Εκείνο το οποίο απασχολεί την αγορά είναι οι διεργασίες που θα γίνουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης και αν είναι μαχητή η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

 

Στροφή των επενδυτών με ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, τόσο η χθεσινή υπερκάλυψη του 5ετούς με 19,5 δισ. ευρώ προσφορές, αλλά και η πρόβλεψη της Goldman Sachs για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, εν μέσω, δηλαδή, προεκλογικής περιόδου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δε, το deal της Intrakat για την Άκτωρ, χωρίς να αποκλείονται ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα.

Από την άλλη, με τις συναλλαγές πάνω από τα 5,3 εκατ. ευρώ, μένει να φανεί αν οι επενδυτές χρησιμοποιούν τις λίγο καλύτερες αποτιμήσεις για να πωλήσουν, ή αν ανακάμπτει μετά τη διόρθωση 12% της αγοράς έως τις 998 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον.

Αγορές βγαίνουν στις τράπεζες, με τον κλάδο στο +2,14% στις 765 μονάδες. Κέρδη 1,6% για την ΕΤΕ, 1,93% για την Eurobank, 2,37% για την Πειραιώς και 2,68% για την Alpha Bank. Ενημέρωση των αναλυτών αυτή την ώρα από τη ΔΕΗ, με την μετοχή στα 7,64 ευρώ και κέρδη κοντά στο 1%.

Κέρδη 2,43% για την Coca Cola σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων, κέρδη 1,255 για την Intrakat, στο 1,62, 2,23% για την Ελλάκτωρ. Νέο ιστορικό υψηλό για την Ιντεάλ, στα 4,16 ευρώ με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου να εξετάζει δύο περιπτώσεις εξαγορών μέχρι το καλοκαίρι.
Αντίδραση μετά από έντονη διόρθωση για τη ΜΟΗ μετά το πρόστιμο από την Επ. Ανταγωνισμού, με τη μετοχή στο 21,88 ευρώ και κέρδη 1,96%, στα 25,42 ο Μυτιληναίος και στα 19,40 η Jumbo με οριακά κέρδη, αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ, στα 15 ευρώ και στα 13,40 ευρώ ο ΟΤΕ με οριακά κέρδη 0,45%.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ