Χρηματιστήριο Αθηνών: Κούρσα ανόδου στις τράπεζες

Το καλό κλίμα στην αγορά ευνοείται από το θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Αν δεν ήταν το μέρισμα του 1,15 του Jumbo, η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ήταν μεγαλύτερη την Τρίτη, συμφωνούν οι χρηματιστές.

 

Η αποκοπή του μερίσματος της Jumbo, οδηγεί σε πτώση της μετοχής 4,74%, κάτι που θεωρείται συγκυριακό. Το καλό κλίμα στην αγορά ευνοείται από το θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μία μέρα μετά την καταιγιστική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών για να προφυλάξουν τις αγορές από τις παρενέργειες του deal μεταξύ UBS και Credit Suisse.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στα πρώτα 15 λεπτά, πραγματοποιήθηκε πακέτο 935 χιλιάδων τεμαχίων στον ΟΤΕ, στα 13,31 ευρώ. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς ανέρχεται περί τα 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στον ΟΤΕ.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον είναι έντονο και σήμερα στις τράπεζες, με την ΕΤΕ να ενισχύεται πάνω από 3,3%, η Άλφα 3,4%, η Eurobank 3,27% και η Πειραιώς 2,14%. Ενδιαφέρον και για κάποια μη τραπεζικά blue chips, με τον Τιτάνα στο +2,28%, ακολούθως πάνω από 1% τα κέρδη για την ΜΟΗ, ενώ θετικό το πρόσημο με άνοδο 0,4% για τον Μυτιληναίο, με την διοίκηση του ομίλου να βρίσκεται στις ΗΠΑ για επαφές με θεσμικούς.

O γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακάμπτει και σήμερα, στις 1.035 μονάδες με κέρδη 0,85%, αν και υπάρχουν διακυμάνσεις, με τον δείκτη να επιστρέφει στις 1.034. Ιδανικό θα ήταν κλείσιμο, σύμφωνα με τους αναλυτές, πάνω από τις 1.040 μονάδες.

Ήδη, ο Dax ανακάμπτει πάνω από τις 15.100 μονάδες. Προσοχή, συστήνουν οι αναλυτές, στην αυριανή συνεδρίαση, ημέρα κατά την οποία η Fed ανακοινώνει έναν ακόμα γύρο αύξησης επιτοκίων, αυτή τη φορά κατά 0,25%. Η ενδιαφέρουσα παρέμβαση χθες από το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι κλείνει ο κύκλος της αύξησης των επιτοκίων της Ευρώπης, εξέλιξη που αναπτερώνει το ηθικό των αγοραστών.

Τέλος, σήμερα μετά το κλείσιμο ανακοινώνει αποτελέσματα η Φουρλής. Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει καλό κλείσιμο της χρονιάς με τις πωλήσεις να ξεπερνούν μάλλον την εκτίμησή της για 488 εκατ. ευρώ το 2022 και να υπάρχει ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για τα EBITDA μετά τις μισθώσεις που είναι στα 35 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο πωλήσεις 147,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 19,7%, EBITDA 15,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 31,6% και καθαρά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ. Επίσης περιμένει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Πηγή: powergame.gr