Χρηματιστήριο Αθηνών: Αντανακλαστικά στο ταμπλό – Φρένο στις τραπεζικές απώλειες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών που υποχωρεί στις 821 μονάδες με απώλειες 0,63% και αξία συναλλαγών 16,4 εκατ. ευρώ

Περιορίζονται οι απώλειες στις αγορές, αν και οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί, καθώς ο Dax άνοιξε στο -1,7% και λίγο πριν υποχωρούσε 0,67%. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Χρηματιστήριο Αθηνών που υποχωρεί στις 821 μονάδες με απώλειες 0,63% και αξία συναλλαγών 16,4 εκατ. ευρώ.

Το Χ.Α. βρέθηκε στα χαμηλά των 818 μονάδων για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στον μήνα, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν ισχυρό σημείο αναφοράς και ενδεχόμενο βατήρα για ανοδική κίνηση. Τουλάχιστον προς τις 870 – 880 μονάδες, όπως λένε οι αναλυτές. Από εκεί και πέρα, θεωρείται ως τιμολογημένη η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά 0,75%. Πλην όμως, η επιφυλακτικότητα αναμένεται ότι θα συνεχιστεί διότι οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ προκαλούν ισχυρή ανησυχία, αφού είπε ότι η επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν μέχρις ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει στο 2%~! Και όχι μόνο αυτό, αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί με όποιο τίμημα, ακόμα κι αν στοιχίσει σε θέσεις εργασίας, αλλά και σε ανάπτυξη, προειδοποιώντας για την ροπή της αμερικανικής οικονομίας στην ύφεση.

«Μαζεύονται» δε, οι απώλειες στις τράπεζες, με την Alpha, την Eurobank και την ΕΤΕ να υποχωρούν λιγότερο από 1% και η Πειραιώς μόνο να σημειώνει πτώση κατά 1,5%.

Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις, αλλά χωρίς μεγάλο τζίρο σε Μυτιληναίο και Jumbo, στα `14,16 και 14,14 ευρώ. Πτώση 1,8% για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 16,32 και απώλειες στα 8,92 ευρώ για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Περιορισμός των απωλειών και για την ΔΕΗ σε -0,57%, στα 5,19 ευρώ, ενώ ενδιαφέρουσα είναι η κίνηση αντίδρασης που πάει να βγει στα διϋλιστήρια, σε ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ.

Όγκος πάνω από 77 χιλιάδες κομμάτια στην Βιοχάλκο, στα 3,42 ευρώ, πάνω από 1% η αντίδραση που βγαίνει στην Aegean, ενώ και ο ΟΤΕ φαίνεται να περνάει σε θετικό πεδίο.

 

Πηγή: Powergame.gr