Άνοδος για τον χρυσό και για τα άλλα μέταλλα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύονται 0,2% στα 1.780 δολάρια ανά ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού σημειώνουν άνοδο την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχωρούν ελαφρώς μετά τον υπαινιγμό της Federal Reserve των ΗΠΑ ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται να είναι λιγότερο επιθετικοί σε μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

 

Η τιμή σποτ του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,14% στα 1.779 δολάρια ανά ουγγιά, αφού υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα 1.753,97 δολάρια την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύονται 0,2% στα 1.780 δολάρια ανά ουγγιά. Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους αγοραστές που διατηρούν άλλα νομίσματα.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι ο ρυθμός των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, καθώς και από τις εκτιμήσεις για το πώς η οικονομία προσαρμόζεται στα υψηλότερα επιτόκια που έχουν ήδη εγκριθεί.

Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών, οι έμποροι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με το επιτόκιο πολιτικής της Fed είδαν μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα πιο πιθανή τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή σποτ του ασημιού υποχωρεί 0,26% στα 19,68 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημειώνει οριακή άνοδο 0,10% στα 920 δολάρια και το παλλάδιο κερδίζει 1% στα 2.158 δολάρια.