ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε 200.000 φορολογούμενους που δεν δήλωσαν αναδρομικά

Παραγράφονται σε 11 ημέρες οι υποθέσεις

Ένα έγγραφο το οποίο εστάλη στις ΔΟΥ όλης της χώρας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου 2019 έχει προκαλέσει την αντίδραση της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ).

Με αυτό η Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης, ζητά από τους εφοριακούς να εξετάσουν το θέμα των φόρων που αναλογούν σε περίπου 200.000 φορολογουμένους, οι οποίοι έλαβαν αλλά δεν δήλωσαν αναδρομικά το έτος 2013!  

Πρόκειται κυρίως για αναδρομικά συνταξιούχων τα οποία προέκυψε, έπειτα από σχετική διασταύρωση, ότι δεν δηλώθηκαν και κατ’ επέκταση δεν φορολογήθηκαν.

Σε 11 ημέρες οι υποθέσεις αυτές για την εφορία παραγράφονται.

Η ΠΟΕ – ΔΟΥ καταγγέλλει ότι «οι υποθέσεις που η κάθε υπηρεσία έχει παραλάβει υπερβαίνουν σε αρκετές περιπτώσεις τις 4.000 και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, διότι διαφορετικά παραγράφονται, με σημαντική ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, με απόλυτη και μοναδική ευθύνη της διοίκησης».

Ενδεικτικά, η ΔΟΥ Περιστερίου με δύο υπαλλήλους έχει χρεωθεί με 2.500 τέτοιες υποθέσεις, ενώ στη ΔΟΥ Γλυφάδας είναι 4.500 υποθέσεις και οι υπάλληλοι τέσσερις.