Quantcast

Τηγανίτες γεμιστές με μαρμελάδα από τον Άκη Πετρετζίκη

Για πρωινό ή επιδόρπιο

 

 

Συστατικά

 

300 γρ. νερό
8 γρ. μαγιά ξηρή
500 γρ. αλεύρι σκληρό
30 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ. μέλι
50 γρ. καρύδια, σπασμένα
1 κ.σ. κανέλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου 1 ώρα.

Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο, και αφήνουμε να ζεσταθεί.

Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ακουμπάμε τη ζύμη.

Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού, τα πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ηλιέλαιο.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε τα ζυμαράκια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί.

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού -ή χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με μεταλλική μύτη- δημιουργούμε μια σχισμή-τρύπα στο πλάι από τις τηγανίτες.

Γεμίζουμε μια σακούλα κορνέ με τη μαρμελάδα φράουλα και κόβουμε λίγο την άκρη της.

Γεμίζουμε τις τηγανίτες με τη μαρμελάδα φράουλα.

Περιχύνουμε τις τηγανίτες με μέλι και πασπαλίζουμε με σπασμένα καρύδια και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com