Quantcast

Σαρακοστιανά: Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο

Με υλικά που μυρίζουν Ελλάδα

Υλικά

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ. Ψιλοκομμένες τομάτες
75 ml ελαιόλαδο
150 ml ούζο
250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)
750 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τις ψιλοκομμένες τομάτες, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.

Συμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές, και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.