Υλικά
Για τη ζύμη
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή βούτυρο
4-5 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων. Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.