Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα μήλα κόκκινα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα καρότα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μόνο το ξύσμα του πορτοκαλιού
μια πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα, τα καρότα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, την σόδα και το baking powder.
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.