Γιουβέτσι με κεφτεδάκια

Ένα φαγάκι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 κρεμμύδια
4 κ.σ. φρυγανιά
Μαϊντανό
Δυόσμο
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι

Για τη σάλτσα

4 ντομάτες
3 πιπεριές
2 σκ. σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι, Πιπέρι
1 ποτήρι νερό
1 συσκευασία κριθαράκι

 

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στον κιμά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αυγό, την φρυγανιά, λάδι, πιπέρι, αλάτι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και στη συνέχεια τους δίνουμε χρώμα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.

Μόλις τα κεφτεδάκια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με βαλσαμικό ξύδι. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τις πιπεριές, ρίχνουμε το κριθαράκι μαζί με λάδι, σκόρδο, νερό, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κεφτέδες. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50’.