Υλικά
1 πακέτο cookies
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα). Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για cupcakes. Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά, ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετούμε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes, με τη γέμιση προς τα πάνω.
Έτσι δημιουργούμε μια νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake. Φυλάμε τα άλλα μισά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Χτυπάμε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι. Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες. Ψήνουμε για περίπου 14-17 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχουμε φυλάξει και τα προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα. Χρησιμοποιούμε κορνέ ή απλώνουμε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάζουμε ένα μπισκοτάκι από πάνω για διακόσμηση.