Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αβγά
2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
½ ποτηράκι μπράντι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο αγελάδος με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τους κρόκους και το μπράντι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα.
Στο μεταξύ λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο μίγμα του βουτύρου.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω στο μίγμα της σοκολάτας.
Τα μεταφέρετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή σε 6 ατομικά φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 40-60 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη σε αραιή σαντιγί.