Quantcast

Τσαφούλιας: Πώς είναι δυνατόν να ξέρουν όλοι σε αυτήν τη χώρα ποιο είναι το σωστό και να πηγαίνουμε μονίμως κατά διαόλου

«Ζούμε στην εποχή που δεν έχουμε ανάγκη από πρότυπα, έχουμε ανάγκη από την αποδόμησή τους», επισήμανε

Η επιστροφή της ελληνικής σειράς «Έτερος Εγώ» που αναβάθμισε την ελληνική μυθοπλασία, είναι γεγονός. Στην παρουσίαση που έγινε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους συντελεστές ήταν ιδιαιτέρως ζεστή και φιλική.

Ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της σειράς, Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας για τη νέα σεζόν, η οποία έχει τον τίτλο «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», σχολίασε ότι «η Νέμεση δεν έχει μόνο τη μορφή της εκδίκησης, όπως πολλοί φαντάζονται, έχει και την έννοια της θείας δίκης.

Στη ζωή, όπως ξέρουμε όλοι, το δύσκολο δεν είναι να παίρνεις αποφάσεις αλλά να ζεις με τις συνέπειές τους. Κάπως έτσι έρχεται η Νέμεση για όλους τους χαρακτήρες. Όλοι θα εισπράξουν τη θεία δίκη –τη συνέπεια, αν θέλετε– των πράξεών τους».

Στη συνέχεια, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφερόμενος στη συνεισφορά της σειράς στην ελληνική μυθοπλασία, ανέφερε: «Όταν ανοίγεις καινούριο δρόμο, τον ανοίγεις για να μπει κόσμος μέσα, όχι για να τον περπατάς εσύ και να λες “μακάρι να μην πάει καλά η μία και η άλλη σειρά”.

Πρέπει να φύγουμε από τη νοοτροπία του ανταγωνισμού και να πάμε σε εκείνη του συναγωνισμού. Γιατί αν εσύ αύριο το πρωί κάνεις μια σειρά που θα ξεπεράσει το “Έτερος Εγώ”, εγώ θα πεισμώσω να κάνω κάτι καλύτερο. Κι εσύ θα κάνεις το ίδιο.

Κερδισμένη θα βγει η μυθοπλασία, ούτε εγώ ούτε εσύ. Οπότε νιώθω μεγάλη χαρά στο να δείξουμε ότι μπορούμε, γιατί πάντα ως λαός μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα από όσα είχαμε τη δυνατότητα. Προσδοκώ να αρχίσουμε να κάνουμε μυθοπλασία όπως πρέπει και να κοιτάμε το ουσιαστικό.

Πάντα μού έκανε εντύπωση πώς είναι δυνατόν σε αυτήν τη χώρα, σε κάθε καφετέρια, σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε καφενείο όλοι να ξέρουν ποιο είναι το σωστό και να πηγαίνουμε μονίμως κατά διαόλου. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί ένας παραγωγός – Τούρκος, Ισπανός, δεν με νοιάζει – έφτιαξε ένα ριάλιτι και πρέπει όλη η ελληνική τηλεόραση να περιστρέφεται γύρω από αυτό.

Ζούμε στην εποχή που δεν έχουμε ανάγκη από πρότυπα, έχουμε ανάγκη από την αποδόμησή τους. Γι’ αυτό φτιάχνουν τα πρότυπα τόσο γρήγορα, Δευτέρα κάνουν τον Τσαφούλια μάγκα, Παρασκευή τον διαλύουν ούτως ώστε όλοι να λένε: “Τι παθαίνουν αυτοί, μην μπλέξουμε, ας κάτσουμε πίσω”, να συνεχίσει να βασιλεύει το μέτριο.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω συνεντεύξεις για παίκτες ριάλιτι, καλά να είναι τα παιδιά. Υπάρχει και ο Νίκος Λυγερός, τον ξέρει κανείς;

Κάντε του μια συνέντευξη, να πάει το μυαλό μας παρακάτω. Υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι, που μπορούν να πουν πράγματα.

Μην ανακυκλώνουμε το φτηνό, με την έννοια όχι της αισθητικής, του κόστους. Δεν κοστίζει κάτι να πάρεις κάποιον και να τον κάνεις διάσημο για μια εβδομάδα».