Το τελευταίο «αντίο» στον Τόλη Βοσκόπουλο λένε από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες φίλοι και θαυμαστές του «Πρίγκιπα» του ελληνικού πενταγράμμου, συρρέοντας αθρόα σε αίθουσα του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών για να προσκυνήσουν τη σορό του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει, δημοτική δαπάνη, στις 3 το μεσημέρι στο παρεκκλήσιο των Αγ. Θεοδώρων του Κοιμητηρίου, ενώ η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες.
Η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη της, Μαρία, έφτασαν στο Α’ Νεκροταφείο λίγο πριν από τις 14:00.
«Αθάνατος» ακούστηκε εν μέσω χειροκροτημάτων μόλις, λίγο πριν από τις 12:00, έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο το φέρετρο.
Στα 60 χρόνια πορείας του, ο Βοσκόπουλος έφτασε στον κολοφώνα του καλλιτεχνικού στερεώματος, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια σε όλες τις δεκαετίες εξέλιξης της μουσικής και της νυχτερινής διασκέδασης.
Υπήρξε σπουδαίος ερμηνευτής και παράλληλα συνθέτης διαχρονικών τραγουδιών όπως το «Αποκοιμήθηκα», που το τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου, και το «Αγόρι μου» της Τζένης Βάνου.
Το 1971, με το «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», ο Γιάννης Βογιατζής κέρδισε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος είχε συνεργαστεί με συνθέτες όπως τους Μ. Πλέσσα, Γ. Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Γ. Κριμιζάκη, Θ. Πολυκανδριώτη, Μ. Τόκα, Γ. Πάριο, Γ. Κατσαρό, Φοίβο κ.ά.
Για περισσότερα από 15 χρόνια (1975-1990), το μουσικόφιλο κοινό, και γενικώς οι ακροατές ραδιοφώνου, είχε χωριστεί σε «Πουλοπουλικούς» και «Βοσκοπουλικούς».
Οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν ποτέ, ενώ τη μία φορά που φημολογήθηκε ότι θα κάνουν κοινές εμφανίσεις στον «Διογένη» της Λ. Συγγρού, στα μέσα του 2000, «προκρατήθηκαν» όλα τα τραπέζια για όλη τη σεζόν.
Τον χειμώνα του 2015, ο αείμνηστος, επίσης, Γιάννης Πουλόπουλος πήγε να ακούσει τον Βοσκόπουλο, που εμφανιζόταν τότε στο Baraonda.
Πηγή: Parapolitika.gr