Κατερίνα Διδασκάλου: «Όταν μου είπαν για το “Μαύρο Ρόδο” αποφάσισα να κλειστώ σε μοναστήρι»

Η ιστορία ενός παράφορου έρωτα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από αντίθετους κόσμους θα ζωντανέψει το φθινόπωρο, στη νέα δραματική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο»

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» έρχεται το φθινόπωρο στις οθόνες μας με εξαιρετικούς συντελεστές και υψηλό επίπεδο παραγωγής, για να υμνήσει τον έρωτα.

Έναν έρωτα που γεννιέται αναμεσά σε μια δόκιμη μοναχή, τη μοναχή Ελισάβετ και σε έναν γοητευτικό νέο, τον Πέτρο.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι η Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τον ρόλο της και όπως αποκάλυψε όταν διάβασε το σενάριο, αποφάσισε πως πρέπει να κλειστεί σε μοναστήρι για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

 

«Ήταν μία μαγική εμπειρία»

«Υποδύομαι μία ηγουμένη σε μοναστήρι», είπε και εξήγησε ότι είναι ένας ρόλος κόντρα με την ίδια, καθώς είναι άνθρωπος «κοσμικός».

«Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι το σύμπαν που μας διέπει, δεν δογματίζομαι ούτε με τη μία πλευρά, ούτε με την άλλη, γιατί το θεωρώ λάθος», συμπλήρωσε.

Επίσης, αποκάλυψε πως όταν διάβασε το σενάριο για το «Μαύρο Ρόδο» και μίλησε και με τον σκηνοθέτη, αποφάσισε πως για να μπορέσει να αποδώσει τον ρόλο της, πρέπει να κλειστεί σε μοναστήρι για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

«Το έκανα στο Ρέθυμνο στην Αγία Ειρήνη και ήταν μία μαγική εμπειρία από όλες τις απόψεις γιατί αντιμετώπισα μία ανοιχτή αγκαλιά, καθόλου έναν κλειστό και φοβισμένο κύκλο, μία ηγουμένη, πολύ φωτεινό άνθρωπο με πυγμή», σημείωσε.

Ερωτώμενη εάν αυτή η εμπειρία της άλλαξε τη σχέση με την εκκλησία, απάντησε πως δεν είναι από τους ανθρώπους που θα πηγαίνουν στη λειτουργία κάθε Κυριακή, ωστόσο όταν περνά απ’ έξω έχει την ανάγκη να μπει μέσα και να προσευχηθεί.

Στην ερώτηση εάν νιώθει χορτασμένη από έρωτα, διερωτήθηκε: «Χορταίνεται ο έρωτας;».

Και συνέχισε εξηγώντας πως «ο έρωτας ως συναίσθημα δεν περιορίζεται μονάχα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου».

Ακόμη, η Κατερίνα Διδασκάλου αναφέρθηκε στον ρόλο της στις «Άγριες Μέλισσες», όπου υποδυόταν τη Μυρσίνη, έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, που ωστόσο αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

«Ο κόσμος τελικά έχει ένα πολύ καλό ένστικτο ως θεατής, είτε για την τηλεόραση είτε για το θέατρο», είπε.

Ερωτώμενη για τα τρία χρόνια συμμετοχής της στην πολυαγαπημένη σειρά απάντησε: «Ήταν υπέροχα! Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι απάντηση σε προσευχές, ως σκηνοθέτης. Τον ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ γιατί ήμουν η πρώτη του επιλογή σε έναν ρόλο που μου έδωσε πολύ όμορφες στιγμές και ερμηνείες».

Η Κατερίνα Διδασκάλου ολοκληρώνει φέτος ύστερα από 11 χρόνια, την παράσταση «Η πόρνη από πάνω», με τις τελευταίες δύο παραστάσεις να είναι στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου.

Η θεατρική της πορεία όμως, συνεχίζεται με την παράσταση «Χελιδόνι» στο θέατρο Μουσούρη, με πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου.