Ελένη Ράντου: Απαντά για την απόφαση να απέχει από την απεργία των ηθοποιών – «Πυροβολούμε τα πόδια μας»

H ανάρτηση της

Τη δική της απάντηση μέσα από την σελίδα της στο facebook γύρω από την απόφασή της να απέχει από την απεργία των ηθοποιών συναδέλφων της και να ανοίξει κανονικά το θέατρό της, έδωσε η Ελένη Ράντου.

Η ηθοποιός που δεν συμμετείχε στην απεργία μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους της, ούτε έδωσε το παρών στη χθεσινή συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα μέσω της ανάρτησής της θέλησε να καταστήσει σαφές πως είναι ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων των ηθοποιών, ωστόσο, διαφωνεί με τον τρόπο που αυτοί αντιδρούν.

«Ας μην αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση, μετρώντας ποσοστά επιτυχίας, το αίτημα για ένα πτυχίο αντάξιο των σπουδών, είναι τόσο δίκαιο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι διαφωνίες πάνω στον τρόπο που διεκδικείται αυτό το δίκαιο, δεν μειώνουν την υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να δώσει μια λύση αξιοπρέπειας σε τόσα νεανικά όνειρα.

Ο στόχος παραμένει αυτός. Δώστε μια λύση σε ένα γόρδιο δεσμό χρόνων που κάνει τη σπουδή, κάτι σαν μεταξύ μας μυστικό, που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Δώστε στους νέους ανθρώπους την αξιοπρέπεια που στερήθηκε η δική μας γενιά. Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, η αν πυροβολούμε τα πόδια μας με αυτόν τον τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» έγραψε η Ελένη Ράντου.