Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Δεν υπάρχει καμία μαγεία στην Επίδαυρο»

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη κι ανέφερε πως για τον ίδιο τουλάχιστον, το αρχαίο θέατρο δεν έχει καμία μαγεία, παρά τα όσα λένε όλοι

Για την Επίδαυρο και τα συναισθήματα που προκαλεί σε όποιον την επισκεφτεί μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη κι ανέφερε πως για τον ίδιο τουλάχιστον, το αρχαίο θέατρο δεν έχει καμία μαγεία, παρά τα όσα λένε όλοι.

«Πολλοί μιλούν για τη μαγεία της Επιδαύρου και δεν θέλω να τους το χαλάσω, αλλά δεν υπάρχει καμία μαγεία. Η Επίδαυρος, αν θέλουμε λίγο να μιλήσουμε για το παρελθόν, ήταν ένα μεγάλο θεραπευτήριο. Αυτό ήταν η Επίδαυρος. Πήγαινε ο κόσμος για να γίνει καλά, γιατί θεωρούσαν ότι το θέατρο είναι ένα κομμάτι θεραπείας για κάποιον που νοσεί. Ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και θεραπευτικά», δήλωσε ο ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν».

«Οι μεγάλοι μας συγγραφείς όταν κάθονταν να γράψουν, δεν το έκαναν για να μαγέψουν τον κόσμο. “Μάστορες” ήταν που δημιουργούσαν κάποια έργα για την εποχή εκείνη. Το πέρασμα των χρόνων και η ιστορία τους έκανε τιτάνιους και στην πορεία, αποδείχθηκε ο λόγος τους σοφός», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε αργότερα, «ο ηθοποιός δεν πάει στην Επίδαυρο για να κάνει… μαγεία, αλλά για να παρουσιάσει ένα έργο». «Αν λειτουργήσει σωστά και το αποτέλεσμα είναι άρτιο, τότε ναι, μπορεί να δημιουργηθεί μια μαγική στιγμή, με την έννοια όμως της μυσταγωγίας», τόνισε.

«Αυτό που κάνει την Επίδαυρο ξεχωριστή εκτός από την πολύτιμη ιστορία που κουβαλά είναι ότι δημιουργεί την αίσθηση της αγκαλιάς. Ότι είναι ένα θέατρο που αγκαλιάζει τον κόσμο. Όταν λοιπόν, εμείς οι ηθοποιοί πηγαίνουμε στην Επίδαυρο, είμαστε ουσιαστικά οι συνεχιστές της ιστορίας. Δεν υπάρχει λοιπόν, μαγεία στην Επίδαυρο, έτσι γενικά κι αόριστα, ομορφιά υπάρχει», εξήγησε κλείνοντας.