Οι Madrugada έφτασαν στην Αθήνα

Οι Madrugada απάντησαν με θέρμη και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των ελλήνων εκπροσώπων του Τύπου μιλώντας για όλα. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι αύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν 4 καινούργια τραγούδια

Στο «δεύτερο σπίτι τους», την Αθήνα, βρέθηκαν οι Madrugada για να συναντήσουν Έλληνες δημοσιογράφους και φίλους τους ενόψει της μεγάλης συναυλίας τους το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Το συγκρότημα καλωσόρισε στην Αθήνα η πρέσβης της Νορβηγίας, Lajla Brandt Jakhelln, που μεταξύ άλλων είπε: «ως Νορβηγοί είμαστε και ροκ και συναισθηματικοί», ενώ τη συνέντευξη συντόνισε η Βάσια Τζανακάρη, συγγραφέας και μεταφράστρια.

Στην εισαγωγική της προσφώνηση, η κα Τζανακάρη περιέγραψε τις αναμνήσεις της από την τελευταία φορά που οι Madrugada βρέθηκαν στην πόλη, πριν από πέντε μήνες. Τους θυμάται ακόμα να εμφανίζονται ανάμεσα στο πλήθος, επιβλητικοί, με το δωρικό ροκ στυλ τους (μαυροντυμένοι και με καουμπόικες μπότες), να αποπνέουν κάτι διαφορετικό από εμάς τους υπόλοιπους, έναν ζωτικό αέρα ηρεμίας.

Tέσσερα νέα τραγούδια

Οι Madrugada απάντησαν με θέρμη και ειλικρίνεια στις ερωτήσεις των ελλήνων εκπροσώπων του Τύπου μιλώντας για όλα. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι αύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν 4 καινούργια τραγούδια.

Μάλιστα το ένα τραγούδι τους είναι με την Αν Μπρουν, αγαπημένη φίλη και ειδική προσκεκλημένη των Madrugada στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Αν έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο στο οποίο είπε:

«Γεια σε όλους! Είμαι η Αν Μπρουν. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα και να τραγουδήσω μαζί με τους υπέροχους φίλους μου, Madrugada. Η βραδιά που θα ζήσουμε θα μας μείνει αξέχαστη! Τα λέμε εκεί».

Η Αν είναι μια από τους Νορβηγούς καλλιτέχνες που θαυμάζουν περισσότερο ενώ όλα αυτά τα χρόνια της σπουδαίας καριέρας τους, τους έχει συντροφεύσει επί σκηνής πολλές φορές.

Παρούσα στη συνέντευξη ήταν και η «δική μας» 25χρονη Ελληνονορβηγή τραγουδίστρια Αμάντα Τένφιορντ (AmandaTenfjord), opening act στη συναυλία του Σαββάτου. Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της γι’ αυτήν τη ζωντανή μουσική συνάντηση με τους Madrugada. Έχει άλλωστε ήδη ομολογήσει την αγάπη της στους Madrugada, μια αγάπη που κρατάει από τα παιδικά της χρόνια ενώ ταυτόχρονα, αναγνωρίζει στη μουσική τους τις πηγές της προσωπικής της έμπνευσης.

Η Αμάντα μοιράστηκε μαζί μας και τα δικά της σχέδια: πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, σχέδια από το καινούργιο της άλμπουμ και μερικά τραγούδια από αυτό θα ακούσουμε και στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Κοντά τους βρέθηκε και η Δήμητρα Καραμπεροπούλου από τη 10μελή χορωδία Irida Vocal Ensemble που θα πλαισιώσει τους Madrugada το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου σε δύο τραγούδια, το πολυαγαπημένο Honey Bee και το επιβλητικό Stabat Mater δημιουργώντας μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Οι Madrugada έφτασαν στην Αθήνα και ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μια συναυλία που για τους ίδιους αποτελεί «όνειρο ζωής» και για τους χιλιάδες ένθερμους – Έλληνες fans «εμπειρία ζωής». Στη συναυλία θα παρουσιάσουν υλικό από τον τελευταίο τους δίσκο, το Chimes at Midnight, αλλά και όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια από τα παλιότερα άλμπουμ.

Μέρος του σόου θα μαγνητοσκοπηθεί με 7κάμερο συνεργείο και το υλικό θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενός rockumentary που στην ουσία θα εξερευνήσει αυτό το ελληνορβηγικό θαύμα.

Την σκηνοθεσία κάνει ο Eivind Holmboe του Vesteralen Project και σε αυτό θα συμμετέχουν επίσης Έλληνες fans, οι οποίοι έχουν επιλεγεί μέσα από μια on line διαδικασία και θα τραβήξουν οι ίδιοι την madrugada εμπειρία τους.

Όλες αυτές τις δεκαετίες, ένα φωτεινό μουσικό ουράνιο τόξο ενώνει την Ελλάδα με τη Νορβηγία, και σήμερα το τόξο έδειξε την πόλη της Αθήνας, την καρδιά της το Σύνταγμα.

Σε δυο μέρες, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, κάτω από το λόφο του Αρδηττού, οι Madrugada θα ανέβουν στην σκηνή του Καλλιμάρμαρου για τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού.