Κερτ Κομπέιν: Η διαλυμένη κιθάρα του πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 595.900 δολαρίων (Βίντεο)

Πωλήθηκε 10 φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία της

H κατεστραμμένη κιθάρα Fender Stratocaster του Κερτ Κομπέιν από τη δεκαετία του ’90 έπιασε πρόσφατα μια εκπληκτική τιμή σε δημοπρασία.

 

Παρά την κατάστασή της, η κιθάρα, που ως γνωστόν έσπασε ο αείμνηστος frontman των Nirvana κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του εμβληματικού άλμπουμ του συγκροτήματος «Nevermind» το 1991, πωλήθηκε 10 φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία της.

 

 

Το όργανο, που συναρμολογήθηκε ξανά μετά την καταστροφική πράξη του σταρ, βρέθηκε στο Julien’s Auctions στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι αρχικές προβλέψεις τοποθετούσαν την αξία του μεταξύ 60.000 και 80.000 δολαρίων. Ωστόσο, η τελική προσφορά έφτασε το ιλιγγιώδες ποσό των 595.900 δολαρίων, υπογραμμίζοντας την τεράστια ζήτηση για αντικείμενα που συνδέονται με έναν από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της εποχής.

Hosted By MFrazz: Kurt Cobain’s Smashed Guitar Sells For Nearly $600K At Auction https://t.co/DSe75LRX9o

— MommyFrazzled (@MFRZProductions) May 22, 2023
Έφερε τις υπογραφές όχι μόνο του Κομπέιν, αλλά και των συμπαικτών του, του ντράμερ Ντέιβ Γκρολ και του μπασίστα Krist Novoselic. Αυτά τα αυτόγραφα ενίσχυσαν περαιτέρω την ελκυστικότητά της, εδραιώνοντας τη θέση του οργάνου ως πολύτιμο αντικείμενο για τους λάτρεις των Nirvana και τους συλλέκτες.

Η προϊστορία του ταξιδιού της κιθάρας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Ο Κομπέιν φέρεται να χάρισε το όργανο στον αείμνηστο Mark Lanegan, τραγουδιστή των Screaming Trees, κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana το 1992. Ωστόσο, η ταυτότητα του αγοραστή στη δημοπρασία παραμένει αδιευκρίνιστη, αφήνοντας χώρο για εικασίες μεταξύ των οπαδών και των γνώστες της βιομηχανίας.

Δείτε τον Κερτ Κομπέιν να κρατάει τη θρυλική κιθάρα:
GettyImages-85361935
Ο πρόωρος θάνατος του Κερτ Κομπέιν το 1994 προκάλεσε σοκ στον κόσμο της μουσικής. Σε ηλικία μόλις 27 ετών, βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας πρωτοστατήσει στο κίνημα grunge μαζί με άλλα σημαίνοντα συγκροτήματα.