Η διάσημη Jazz Ορχήστρα «Jazz at Lincoln Center» από τη Νέα Υόρκη στο Ωδείου Ηρώδου Αττικού

H εκδήλωση του Ηρωδείου πραγματοποιείται με σκοπό την προσφορά θερμοκοιτίδων στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Η σπουδαία ορχήστρα ταξιδεύει κατευθείαν από την καρδιά της Νέας Υόρκης στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί της 6 από τους all-star μουσικούς της και 3 μεγάλες κυρίες της Jazz, με κορυφαία την ταλαντούχα ερμηνεύτρια Catherine Russel, για μία και μόνο μεγάλη συναυλία με τίτλο: «Jazz at Lincoln Center presents: songs we love».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στο Ηρώδειο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τρεις μεγάλες γυναικείες φωνές της Jazz με σημαντική καριέρα στην Αμερική, δεκάδες συνθέσεις και σπουδαίες ερμηνείες.

Τη σπουδαία και υποψήφια για βραβείο GRAMMY Catherine Russell, την Brianna Thomas και την Shenel Johns συνοδεύουν οι 6 all-star μουσικοί της JALC Gabe Medd, τρομπέτα, Mariel Bildsten, τρομπόνι, Lucas Pino, πνευστά, Mathis Picard, πιάνο, Barry Stephenson, μπάσο, TJ Reddick, ντράμς.

 

 

Μουσικό ταξίδι στην ιστορία της τζαζ

Το νοσταλγικό ταξίδι στην τζαζ μουσική και την ιστορία της που έχουν ετοιμάσει καλύπτει μια πορεία που ξεκινά από τα πρώτα μπλουζ και τζαζ τραγούδια της δεκαετίας του 1920 και φτάνει μέχρι και τις τεράστιες παγκόσμιες -πια- επιτυχίες των δεκαετιών του 1950 και του 1960.

Το κοινό του Ηρωδείου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει διάσημα και πολυαγαπημένα τραγούδια ορισμένων εκ των σημαντικότερων συνθετών κι ερμηνευτών της τζαζ, όπως οι Ντιουκ Ελινγκτον, Τζορτζ Γκέρσουιν, Κόουλ Πόρτερ, Μπίλι Χόλιντεϊ, Ελα Φιτζέραλντ, Φραντ Σινάτρα, Τζούντι Γκάρλαντ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διάσημη ορχήστρα Jazz At Lincoln Center (JALC), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γουίντον Μαρσάλις παρουσιάζει εκατοντάδες συναυλίες στο «σπίτι» της στη Νέα Υόρκη, το περίφημο Frederick P. Rose Hall, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με προσκεκλημένους δημιουργούς και ερμηνευτές, στηρίζει και προωθεί το όραμά της για τη συνεχή ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης της τζαζ μουσικής και κουλτούρας παγκοσμίως, έχοντας καταφέρει στην πολύχρονη ιστορία της να περιοδεύσει σε περισσότερες από 446 πόλεις και 40 χώρες.

Το σπουδαίο κοινωνικό έργο της Lifeline Ηellas

Το Lifeline Hellas έχει προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό αξίας πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος, τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την επέκταση της πτέρυγας της μονάδας νεογνών στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», προσθέτοντας 6 θέσεις και τον εξοπλισμό τους, και τη δωρεά 7 θερμοκοιτίδων και 8 μόνιτορ, έτσι ώστε να μην μετακινούνται τα πρόωρα νεογνά, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση – γεγονός πολύ σημαντικό για την ασφάλεια τους.

Επίσης, μόλις παραδόθηκαν 2 ακόμα θερμοκοιτίδες στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν.

 

 

 

Πληροφορίες συναυλίας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Προπώληση Εισιτηρίων

Τιμές εισιτηρίων:

ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Διακεκριμένη Ζώνη: 120,00 €
Ζώνη A: 100,00 €
Ζώνη B: 80,00 €
Ζώνη Γ: 70,00 €

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Ζώνη Δ: 60,00 €
Ζώνη E: 50,00 €
Ζώνη ΣΤ: 40,00 €
Ζώνη Z: 30,00 €
ΑμεΑ: 15 €

ΔΙΚΤΥΟ VIVA
Ηλεκτρονικά:
https://www.viva.gr/tickets/music/jazz-at-lincoln-center-presents-songs-we-love/

Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης,
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)