Αναβολή της τελετής απονομής των βραβείων Grammy για τις 3 Απριλίου στο Λας Βέγκας

Η τελετή απονομής των βραβείων Grammy ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες

Η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, προγραμματίστηκε για τις 3 Απριλίου στο Λας Βέγκας, όπως ανακοίνωσαν η αμερικανική Ακαδημία Ηχογράφησης και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS σήμερα Τρίτη.

Σε κοινή ανακοίνωση της Ακαδημίας Ηχογράφησης και του συνεργαζόμενου τηλεοπτικού δικτύου CBS που δόθηκε την Τετάρτη, αναφέρoνται τα εξής: «Μετά από προσεκτική μελέτη και ανάλυση με τους αρμόδιους της πόλης και της Πολιτείας, τους ειδικούς υγείας και ασφάλειας, την καλλιτεχνική κοινότητα και πολλών συνεργατών, αποφασίσαμε την αναβολή της 64ης τελετής απονομής βραβείων Γκράμι. Η υγεία και ασφάλεια της μουσικής μας κοινότητας, του κοινού και των εκατοντάδων ανθρώπων που εργάζονται ακούραστα για την παραγωγή του σόου παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητά. Με δεδομένη την αβεβαιότητα σχετικά με την παραλλαγή Ομικρον, η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στις 31 Ιανουαρίου ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους. Ελπίζουμε να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη βραδιά της μουσικής σε μελλοντική ημερομηνία την οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα».

Υπενθυμίζεται πως η τελετή απονομής των βραβείων Grammy ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες, αλλά στις 5 Ιανουαρίου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως «αναβάλλεται επ’ αόριστον» εξαιτίας της «αβεβαιότητας» που επικρατούσε λόγω της παραλλαγής Omicron.