Το Netflix μείωσε τις συνδρομές σε 30 χώρες

Λόγω του ανταγωνισμού

Το Netflix μείωσε τις τιμές σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Οι τιμές μειώθηκαν από το Netflix σε περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το BBC.

Αυτό συμβαίνει καθώς το Netflix αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες και υπηρεσίες, την στιγμή που σε αρκετές περιοχές του πλανήτη η οικονομική δυσχέρεια των πολιτών τους οδηγεί σε περικοπές δαπανών.

«Τα μέλη μας δεν είχαν ποτέ περισσότερες επιλογές όσον αφορά την ψυχαγωγία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC. Ανάμεσα στις χώρες όπου μειώθηκαν οι συνδρομές είναι η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κροατία, η Βενεζουέλα, η Κένυα και το Ιράν.

Οι μειώσεις αφορούν ορισμένα οικονομικά προγράμματα με τις συνδρομητικές χρεώσεις να μειώνονται στο μισό σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εταιρεία δεν κατονόμασε το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ ή άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στις περιοχές στις οποίες μείωσε τις τιμές της.

«Διερευνούμε πάντα τρόπους για να βελτιώνουμε την εμπειρία των μελών μας. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ενημερώνουμε διαρκώς την τιμολόγηση των προγραμμάτων μας σε ορισμένες χώρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν 3,4% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, αφού η Wall Street Journal ανέφερε πρώτη την προαναφερθείσα πρόθεση του Netflix.

Το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από τους ανταγωνιστές του streaming, όπως η Amazon, η HBO και η Disney. Το περασμένο καλοκαίρι, το Netflix αποκάλυψε ότι είχε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές μεταξύ Απριλίου και τέλους Ιουνίου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των συνδρομητών είχε κάνει άλμα στο τέλος του 2022.