Τα μυστικά της «Ηλέκτρας» – Το νέο ερωτικό δράμα εποχής της ΕΡΤ1

Πρωταγωνιστούν η Έμιλυ Κολιανδρή και ο Αποστόλης Τότσικας

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και σενάριο Μαντώς Αρβανίτη-Θωμά Τσαμπάνη, έρχεται με τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Η σειρά επικεντρώνεται στην ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού. Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες αποτελούν τα κύρια στοιχεία του ερωτικού δράματος.

Η ιστορία ξεκινά το 1972 στη νήσο Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή τοπική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης, Σωτήρη Βρεττό, έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για να αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία όμως έρχεται πάντα με ένα τίμημα. Ακόμα και αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού στο νησί και ένα μυστικό που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί. Έτσι, η ηρωίδα καταλήγει να «γράφει» το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη).

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή τη Δευτέρα 31 Ιουλίου