Social μπάχαλο: Το facebook, o Χατζηνικαλάου και τα καλά λόγια του Λιάγκα για τον Κούγια

Στο Facebook ο καθένας μπορεί να κάνει αναρτήσεις για τα ζωάκια του, το φαγητό του, τη μαμά του, τις δουλειές του, την αποψάρα του, να κάνει αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής, σχόλια για την οικονομία και τους πολιτικούς

Νίκος Μουρατίδης

Σηκώθηκα το πρωί και πίνοντας τον καφέ μου αποφάσισα να μπω να χαζέψω στο Facebook . Θα το ξαναπώ, το Facebook είναι πιο πολυπολιτισμικό, με πολλές απόψεις και διάλογο. Τοξικό και μη.

Στο Instagram και στο TikTok επικρατούν άλλες συνθήκες. Στο Facebook ο καθένας μπορεί να κάνει αναρτήσεις για τα ζωάκια του, το φαγητό του, τη μαμά του, τις δουλειές του, την αποψάρα του, να κάνει αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής, σχόλια για την οικονομία και τους πολιτικούς… Ενα πράγμα σαν σύγχρονη Βαβέλ, για να καταλάβετε.

Ορίστε, για παράδειγμα, τι διάβασα μέσα σε ένα δεκάλεπτο:

– Επειδή δεν βλέπω τηλεόραση… τι έγινε με τον Χατζηνίκο και τον κοντό;

– Νοσταλγώ τις φιλίες του Δημοτικού. Με ένα «θες να γίνουμε φίλοι;» και ένα «δεν σε έχω φίλο» ξεμπέρδευες…

– Αδάμ και Εύα… Τυχερό ζευγάρι… Ούτε πρώην είχαν ούτε πεθερές. – Κι άλλο καθίκι βίαζε το δικό του παιδί. Εφαγε 18 χρόνια κάθειρξη, αλλά τον άφησαν ελεύθερο. Τι γίνεται, ρε παιδιά;

– Ο βιασμός δεν έχει σχέση με το σεξ. Εχει σχέση με τη βία.

– Χθες, σε αγώνα στο Περιστέρι, δέχθηκαν επίθεση φίλοι της ΑΕΚ. Το μπασκετάκι δεν είναι για τα μούτρα σας. Μείνετε στο ποδόσφαιρο, στους παράγοντες και τους δημοσιογράφους, που σας τρέφουν τόσα χρόνια.

-Μεγαλύτερη βλακεία από το «Τι θα πει ο κόσμος» δεν υπάρχει! Ο κόσμος το βουλώνει και καλύπτει σαπίλα και βρώμα! Κιχ δεν βγάζει! – Και βγαίνει ο Λιάγκας στον Χατζηνικολάου, ρε φίλε, να πει τι καλό παιδί είναι ο Κούγιας;

– Να μην ενδιαφέρεσαι για τον αριθμό, αλλά για την ποιότητα των θαυμαστών σου. Το να μην αρέσεις στους μικρόψυχους αποτελεί τίτλο τιμής. Καταλήγουμε πάλι στο συμπέρασμα, λοιπόν, πως η επέλαση των social media στη ζωή μας την έχει επηρεάσει σε πολλά επίπεδα.

Οι χρήστες, δημιουργώντας έναν λογαριασμό, μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να πληροφορηθούν και να αισθανθούν κάποιοι. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια με την πανδημία έχει έρθει στην επιφάνεια ένας νέος ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ολοι εκτονώνονται βγάζοντας κακίες, τοξικότητα και νεύρα. Πολλά νεύρα…

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 29/10