Η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία με Καραμπέτη-Πρωτόπαππα – Στη Σκιάθο τα γυρίσματα

Ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

Η εμβληματική «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη γίνεται ταινία και μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα.

 

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη View Master Films σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, σενάριο της Κατερίνας Μπέη και καλλιτεχνική διεύθυνση της Εύας Νάθενα.

Ανοιξη ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν την Άνοιξη του 2022 στη Λακωνική Μάνη, ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν το φθινόπωρο του 2023.

Στους πρωταγωνιστικούς οι, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα. Η ιστορία μάς μεταφέρει στην πατρίδα του Παπαδιαμάντη.

Σκιάθος, αρχές του 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα, κι η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων. Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να «απελευθερώσει» τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού, απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού.

Η εμβληματική «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα.