Γιώργος Λιάγκας: Πυρ και μανία ο παρουσιαστής με το GNTM – Γιατί ζήτησε να αλλάξει ο τίτλος

«Με ενοχλεί η εργαλειοποίηση της διαφορετικότητας», τόνισε ο παρουσιαστής

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Δευτέρας (19/9) ο νέος κύκλος του GNTM. Οι τέσσερις κριτές, Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου, Σοφία Χατζηπαντελή, Γιώργος Καράβας, υποδέχτηκαν τις υποψήφιες και κάποιες τους εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, ενώ άλλες με την ιστορία τους.

Στο «Πρωινό» σχολιάστηκε η επιστροφή του ριάλιτι μόδας και ο Γιώργος Λιάγκας, κατά τη διάρκεια της κουβέντας, δεν έκρυψε τις έντονες διαφωνίες του για τον τρόπο με τον οποίο «εργαλειοποιούνται», όπως είπε, οι άνθρωποι με διαφορετικότητα που συμμετέχουν στο παιχνίδι.

«Για μένα, ας αλλάξουν τίτλο και ας κάνουν «Έλα και δοκίμασε την τύχη σου στην μόδα» και να πάνε όλες οι ηλικίες, όλα τα κιλά και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Όταν λες όμως Top Model, στο μυαλό όλων έρχονται η Δούκισσα, η Ναόμι Κάμπελ», είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Και πρόσθεσε: «Άλλο η εργαλειοποίηση, «να το κάνω για να πουλήσω παραπάνω». Γιατί αυτό γίνεται. Αυτό με ενοχλεί εμένα, η εργαλειοποίηση της διαφορετικότητας. Προσπάθησε τον άνθρωπο που έχει παραπάνω κιλά, είτε τον επιλέξεις είτε όχι, να τον αγκαλιάσεις, να τον αγαπήσεις, όχι να τον ξεφτιλίσεις. Εμένα αυτό με ενοχλεί».

«Ήταν μια κοπελίτσα χθες με ξυρισμένο κεφάλι, κούκλα. Την ρώτησαν τι θέλει να γίνει και λέει από ταπεινότητα η κοπέλα, ή make up artist ή μοντέλο. Και λένε «Όχι! Αν δεν είναι το όνειρο σου μόνο να γίνεις μοντέλο θα σε κόψουμε». Δεν κατάλαβα; Σώπα ρε Καγιά! Έλεος δηλαδή! Κούκλα η άλλη. Θα τρελαθώ δηλαδή», κατέληξε ο ίδιος σε έντονο ύφος.