Εκτός Open ο Γιάννης Φιλιππάκης – Πάγωσε εκ νέου το σενάριο Μελισσανίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται πως ζητά περί τα 80 εκατ. ευρώ, για να πουλήσει τον ιδιοκτησίας του τηλεοπτικό σταθμό

Πριν από έναν (περίπου) χρόνο, με προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη του Open , Ιβάν Σαββίδη, εισήλθε στο Δ.Σ. της διαχειρίστριας εταιρείας, μεταξύ των άλλων, και ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γιάννης Φιλιππάκης , επιλογή που είχε προκαλέσει, είναι αλήθεια, ποικίλα σχόλια.

Παρ’ όλα αυτά, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο έκαναν λόγο για μια απόλυτα συνειδητοποιημένη απόφαση από την πλευρά της ιδιοκτησίας, εμπλέκοντας στο παρασκήνιο της επιλογής και τον ανιψιό του κ. Σαββίδη, πρώην γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Βλέπετε, οι σχέσεις του εκδότη με τον ανιψιό του ιδιοκτήτη του Open εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη έχει σαφώς εχθρική στάση απέναντι στη Ν.Δ. και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου ο Παπαμιμίκος διεκδικεί να γίνει βουλευτής.

Όλα αυτά δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία πλέον, αφού, όπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, που γνωρίζουν τα όσα εκτυλίσσονται στο Open, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υφίσταται στα τεκταινόμενα της τηλεοπτικής επιχείρησης η παρουσία Φιλιππάκη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις αρχικές συναντήσεις που είχε κυρίως με παραγωγούς του καναλιού στην αίθουσα συσκέψεων, δεν παρατηρείται καμία απολύτως εμπλοκή του εκδότη της «Δημοκρατίας» στα δρώμενα του καναλιού.

Απεναντίας, οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά Σαββίδη να έχει αποφασίσει εδώ και καιρό την αντικατάστασή του από το Δ.Σ., ωστόσο στο πλαίσιο της γενικότερης ολιγωρίας που καταγράφεται κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Η απομάκρυνση Φιλιππάκη σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τη φημολογία που ήθελε τον Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με στόχο την εξαγορά από τον τελευταίο του Open.

Απεναντίας, και σε αυτό το πεδίο υπάρχει αλλαγή δεδομένων, αφού οι απαιτήσεις που προβάλλει ο ομογενής επιχειρηματίας αποθαρρύνουν κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να εισέλθει στην τηλεοπτική αγορά.

Με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, ο Ιβάν ζητά περί τα 80 εκατ. ευρώ, για να πουλήσει τον ιδιοκτησίας του τηλεοπτικό σταθμό. Και μπορεί το νούμερο να φαντάζει υπερβολικό, ωστόσο είναι σχετικά μικρό μπροστά στα συνολικά χρήματα που έχει δαπανήσει από το ’17 μέχρι και σήμερα ο κ. Σαββίδης.

 

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 29/01/2022