Δικηγόρος γηροκομείου Χανίων: Nα τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης

Βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο

Τι άλλο ζήτησε να τηρηθεί ο δικηγόρος του γηροκομείου με υπόμνημά του.

 

 

Το σεβασμό της μυστικότητας της προανάκρισης και του τεκμηρίου αθωότητας ζήτησε με αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος του γηροκομείου Χανίων, Νίκος Ρουσόπουλος, μετά τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης που οδήγησαν στον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων.

 

 

Ο νομικός παραστάτης του γηροκομείου ζήτησε επίσης να εξεταστούν πάνω από 53 μάρτυρες που γνωρίζουν τις συνθήκες λειτουργίας της δομής ηλικιωμένων και να πραγματοποιηθεί άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε, εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου:

 

«Μετέβην στον Άρειο Πάγο, ώστε να καταθέσω μία αίτηση-υπόμνημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας, γιατί εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία πληροφόρηση παρά μόνο από τα ΜΜΕ. Επίσης να υπάρξει σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας και κυρίως να κληθούν 52-53 μάρτυρες που ήδη προτείνουμε εμείς, συγγενείς νοσηλευομένων και φιλοξενουμένων πρώην και νυν στον οίκο, να βεβαιώσουν για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

 

 

Όπως βέβαια προσκόμισα και δύο μηνύματα καταγγελλόντων, στα οποία η μία λέει ότι “είμαι πάρα πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε μία ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων», πώς μετά η ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων έγινε το σύγχρονο Άουσβιτς, ο δε δεύτερος ζητάει συγγνώμη γιατί δεν έκανε το τεστ κοροναϊού όπως έπρεπε να το κάνει, το επαναλαμβανόμενο και ζητάει συγγνώμη γιατί είχατε δίκιο σε όλα και αποχωρεί.

 

 

Όλα αυτά να τεθούν υπόψιν των προανακριτικών αρχών, για να μπορέσει να αποδοθεί πλέον αυτό που πρέπει να αποδοθεί, αν υπάρχει και το τι υπάρχει, που για μας δεν υπάρχει τίποτα».