Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θαμμένοι στα χιόνια σε Μαγνησία, Θήβα και Στενή Ευβοίας (Βίντεο)

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έφτασε το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με πολλές περιοχές της Ελλάδας να έχουν θαφτεί στο χιόνι.

 

Σφοδρή χιονοκαταιγίδα σάρωσε χθες, Τετάρτη, τον Βόλο και το Πήλιο. Η χιονόπτωση, που συνοδεύτηκε από αστραπές και κεραυνούς, ήταν πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα ήταν τόσο μεγάλη που «άσπρισαν» τα πάντα.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έφτασε το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού και από την Αγριά ως την Αργαλαστή, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Στον Βόλο το χιόνι έφτασε στη θάλασσα.

Όλη τη νύχτα χιόνιζε στη Θήβα, με το χιόνι να φτάνει το μισό μέτρο. Το πυκνό χιόνι σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες και Θεσσαλία συνεχίζεται, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως η «Μπάρμπαρα» θα δίνει χιονοπτώσεις έως και την Πέμπτη. Στην Εύβοια μάχη με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τα χιόνια δίνουν οι κάτοικοι.