Καιρός: Η κακοκαιρία «χτυπά» τη Ζάκυνθο – Δρόμοι «ποτάμια» και κατολισθήσεις (Βίντεο)

Στο νησί σημειώθηκε και κατολίσθηση στην εθνική οδό Ζακύνθου– Κεριού

Η σφοδρή κακοκαιρία θα πλήξει σήμερα (26.01.2023) όλη τη χώρα, αφού ήδη από χθες ο καιρός δημιουργεί προβλήματα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο και συγκεκριμένα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Το επεισόδιο βροχόπτωσης βρίσκεται στην κατηγορία 3 σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

 

Τα κυριότερα προβλήματα του καιρού καταγράφονται στη Ζάκυνθο, όπου η πυροσβεστική έχει ήδη απεγκλωβίσει δύο οδηγούς από αυτοκίνητά τους, τα οποία έπρεπε να ακινητοποιηθούν εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού στο οδόστρωμα σε Αργάσι και Γαϊτάνι.

 

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», ενώ στο νησί σημειώθηκε και κατολίσθηση στην εθνική οδό Ζακύνθου– Κεριού.

Υπενθυμίζεται πως το 112 έχει ήδη ηχήσει από χτες σε Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, όπου τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σήμερα, Πέμπτη.

 

Σύσκεψη για συντονισμό

Χθες μάλιστα, συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διοικητή της Πυροσβεστικής, του Λιμενάρχη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Χρ. Πάστρα, όπου έγινε ένας συντονισμός για τις περιοχές που είναι πιθανό να παρουσιαστούν μεγαλύτερα προβλήματα.
Όπως σημείωσε η κα Μουζάκη: «Ενημερωθήκαμε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και επικοινωνήσαμε με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Δυτ. Ελλάδος τον κ. Ρουμελιώτη. Επίσης, ο Υπουργός είχε επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη και προτείναμε στον Δήμαρχο να κλείσουν τα σχολεία, επειδή δημιουργήθηκαν προβλήματα σε σχολεία στις Βολίμες και στο Καταστάρι».

 

Με πληροφορίες από imerazante.gr