Καιρός: Έρχονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα – Ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Άστατος παραμένει ακόμη ο καιρός, καθώς βροχές και καταιγίδες κάνουν κατά τόπους την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι νεφώσεις που υπάρχουν στη χώρα το πρωί της Παρασκευής  σταδιακά πυκνώνουν και δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο βόρειο Αιγαίο. Από το απόγευμα και μετά αυτά τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» την Κρήτη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τοπικές Αρχές.

Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Καιρός: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία στην Κρήτη για επικίνδυνα φαινόμενα

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να σημειώσει ο καιρός στην Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις σποραδικές καταιγίδες και τις έντονες βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου και μέχρι το Σάββατο 27 του μήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως τονίζεται, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης, που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.