Φθιώτιδα: Χιονίζει στα δυτικά – Πού χρειάζονται αλυσίδες (Φωτο)

Η κίνηση πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Φθιώτιδα και ιδιαίτερα προς Καρπενήσι

Χιόνια και έντονες βροχοπτώσεις σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους έχουμε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Φθιώτιδας, με την κακοκαιρία να συνεχίζει σήμερα (26.01.2023) να πλήττει πολλά μέρη της χώρας.

 

Η κίνηση πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Φθιώτιδα και ιδιαίτερα προς Καρπενήσι, αφού έχουμε έντονη χιονόπτωση από Άγιο Γεώργιο και πάνω και προς Τυμφρηστό, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των κατά τόπους δήμων να βρίσκονται στον «αγώνα» κατά της κακοκαιρίας. Αλυσίδες χρειάζονται και στα σημεία των ορεινών όγκων της περιοχής.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς στο κομμάτι της Δυτικής Φθιώτιδας και ειδικά στο σημείο του Τυμφρηστού. Χιόνι δεν πέφτει για την ώρα στο κομμάτι προς Μπράλο. Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Χρειάζονται αλυσίδες προς Καρπενήσι. Προς Δομοκό έχουμε χιονόπτωση αλλά όχι προβλήματα. Μηχανήματα ενεργούν και στο 51′ όπου η θερμοκρασία αγγίζει το μηδέν ενώ υπάρχει μηχάνημα και προς το χιονοδρομικό του Παρνασού» σημειώνει στο lamianow.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ζώης Πολύζος.

Να σημειωθεί ότι χιόνι πέφτει στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και στα ορεινά χωριά ενώ είχαμε και κατάπτωση στον Άγιο Γεώργιο ενός πρανούς όπου επενέβησαν αργά χθες τη νύχτα τα μηχανήματα.

Παράλληλα στα χωριά της Υπάτης και συγκεκριμένα από την Ιερά Μονή Αγάθωνος και υψηλότερα, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

 

FB IMG 1674714709983

 

FB IMG 1674714707613