Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Οι 9 περιοχές που επηρεάζονται

Αναλυτικά πού και πότε «χτυπά» η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες, με τον καιρό να αλλάζει ραγδαίως.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Από το απόγευμα, λοιπόν, θα επηρεαστούν τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας ως το απόγευμα της Τρίτης.

Από το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και «βουτιά« της θερμοκρασίας – Οι 9 περιοχές που επηρεάζονται

 

Το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (μέτρια).