Χαλάει ο καιρός από αύριο: Πού αναμένονται βροχές

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ορεινά

Την Κυριακή βροχές αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που αρχικά θα επεκταθούν στο Βόρειο Αιγαίο και προοδευτικά σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα βόρεια ορεινά. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια και στο Αιγαίο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22-23, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 21 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα 6 Μποφόρ και το βράδυ στα 7-8 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 Μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση στα 5-6 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι προοδευτικά θα αυξηθούν, με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με ενίσχυση στα 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.