Αλλάζει απότομα ο καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Πού χρειάζεται προσοχή

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Πέμπτη, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά την Παρασκευή αναμένεται απότομη πτώση θερμοκρασίας.

 

 

 Ο κ. Κολυδάς, τονίζει σε ανάρτησή του πως διατηρούνται τα προγνωστικά για την Πέμπτη «όπως τα έχουμε ήδη θέσει στο έκτακτο δελτίο με τοπικά 40 με 41 βαθμούς Κελσίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ψυχρό μέτωπο της Πέμπτης εκτός από τα μπουρίνια το απόγευμα στα βόρεια, θα φέρει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο. «Όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες (ψαράδες , κολυμβητές κ.α) ας είναι προσεκτικοί», υπογραμμίζει.

To κύμα ζέστης της Πέμπτης και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Στο έκτακτο δελτίο, η ΕΜΥ, πέραν των υψηλών θερμοκρασιών της Πέμπτης σημείωσε ότι από το απόγευμα θα έχουμε τοπικά μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και με τα σημερινά δεδομένα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ένα ψυχρό μέτωπο που παρουσιάζεται στον χάρτη που ακολουθεί θα προκαλέσει αυτή τη μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Όσοι ασχολούνται με θαλάσσιες δραστηριότητες (ψαράδες , κολυμβητές κ.α) ας είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθότι τίποτε δεν θα προμηνύει αυτή την απότομη αλλαγή του καιρού.

Το μέτωπο αυτό θα ρίξει αισθητά την θερμοκρασία και στους προγνωστικούς χάρτες το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο εμφανίζεται να περνά πάνω από την Αθήνα η ισόθερμη των 15 βαθμών Κελσίου.

Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού υπάρχει η τάση νέας ανόδου από την Κυριακή και μετά αλλά, όπως τονίζεται δεν μπορούμε να μιλάμε ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Γεγονός είναι ότι οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως μεγάλες αποκλίσεις.