Ζάκυνθος – Ξεσπά ο γιος του γυναικοκτόνου: Την βρήκε αβοήθητη και την σκότωσε

Κεραυνούς κατά της Αστυνομίας εξαπέλυσε ο γιος της άτυχης Λενόρα, η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του 51χρονου συζύγου της στο Τσιλιβί της Ζακύνθου

Κεραυνούς κατά της Αστυνομίας εξαπέλυσε ο γιος της άτυχης Λενόρα, η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του 51χρονου συζύγου της στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, κατηγορώντας την ότι, αν και γνώριζε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωνε η 41χρονη, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την προστατέψει, παρά μόνο άφησε τρία παιδιά χωρίς τη μητέρα τους.

Ο 19χρονος Μανώλης, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το μαρτύριο που βίωνε η μητέρα του στο πλευρό του συζύγου της κορυφώθηκε με τον φρικτό αυτόν τρόπο, ξεσπά κατά των αστυνομικών, οι οποίοι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε όταν η μητέρα του υπέβαλε για δεύτερη φορά μήνυση κατά του πατέρα του, δηλαδή να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

«Ήρθε σπίτι μεθυσμένος. Εγώ έλειπα. Χτύπησε τη μάνα μου πολύ. Η μάνα μου πήγε στην Αστυνομία και του έκανε πάλι μήνυση. Και οι αστυνομικοί την άφησαν και έφυγε. Ούτε καν περιπολικό δεν διέθεσαν να τη φέρει στο σπίτι με ασφάλεια. Να ελέγξουν, να δουν τι συμβαίνει. Την άφησαν αβοήθητη. Και ο πατέρας μου τη βρήκε να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού και τη σκότωσε» είπε, περιγράφοντας με δάκρυα στα μάτια τη μοιραία νύχτα.
Ο νεαρός σχολιάζει ότι ακόμη και κατά την προσαγωγή του πατέρα του στο δικαστήριο την Τρίτη οι αστυνομικοί τον έβαλαν από την πίσω πόρτα, υπό τον φόβο κάποιου επεισοδίου. Οταν μετά το τέλος της απολογίας του τον έβγαλαν από μπροστά, ο γιος του απλά τον κοίταξε με θυμό και δεν έβγαλε λέξη από το σοκ.

«Ήθελα να τον δω. Δεν θα έκανα κάτι, ήθελα να τον δω. Να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω ότι η 8χρονη αδελφή μου έκλαιγε και μου ζητούσε τη μάνα μας» είπε ο 19χρονος.
Η Λενόρα έκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και τον μετέπειτα δολοφόνο της, ο οποίος ξόδευε όλα του τα χρήματα.

«Τσακώνονταν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές, ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει. Η μικρή μου αδελφή έκλεινε τα αυτιά της, αλλά αυτός εκεί. Η αδελφή μου μαζί με τον αδελφό μου με έπαιρναν κρυφά τηλέφωνο και μου έλεγαν τι συνέβαινε. Της έλεγα να κάνει κάτι. Ήθελε μόνο να είναι ήρεμη και να συντηρεί τα αδέλφια μου. Ακόμη και όταν πριν από έναν μήνα τού έκανε μήνυση, εκείνος παρακάλεσε να γυρίσει πίσω. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος και υπήρξαν περιοριστικοί όροι να μην πλησιάζει τη μάνα μου. Όμως, εκείνος ήρθε και την παρακάλεσε να μείνει σπίτι, μέχρι να βρει άλλον χώρο. Και η μάνα μου, σκεπτόμενη εμάς και φοβούμενη, το δέχτηκε, παρά το ξύλο που είχε φάει» είπε.

Τα δύο μικρά παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 14 και 8 ετών, βρίσκονται υπό την προστασία του Χαμόγελου του Παιδιού. Ο Μανώλης σκέφτεται να μείνουν στην αδελφή της μητέρας τους, στην Αλβανία ή με τη γιαγιά τους στη Λαμία.

«Λυπάμαι πολύ τα αδέλφια μου, εγώ μπορώ να αντεπεξέλθω. Η αδελφή μου αναζητά τη μάνα της ακόμα και τώρα, αλλά και ο αδελφός μου είναι πολύ ευαίσθητος» κατέληξε.