Ζάκυνθος: Μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο Ναυάγιο μετά την πτώση βράχων

Αναμένονται αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Ο ισχυρός σεισμός των 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς προκάλεσε πτώση βράχων στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο»στη Ζάκυνθο.

 

 

Η στιγμή που εξαιτίας του σεισμού, αποκολλήθηκαν μεγάλα κομμάτια βράχων από το βουνό, στο κόλπο του Ναυαγίου και έπεσαν στην θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υποστούν ζημιές παραπλέοντα σκάφη, έχει καταγραφεί σε βίντεο που έκανε το γύρω των social media. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες σε ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει για κατολισθήσεις στο Ναυάγιο, σε περίπτωση σεισμού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως και υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων, το λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγόρευσε την αποβίβαση επισκεπτών στην παραλία αλλά και την πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή πάνω από την παραλία.

Επίσης σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Τουρισμού, προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Η κατολίσθηση που προκλήθηκε στο Ναυάγιο μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης στην περιοχή της διάσημης παραλίας στη Ζάκυνθο, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στην περιοχή δηλαδή οι τρεις ζώνες προστασίας στην παραλία.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε επίσης ότι οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα και να υποδεικνύουν στους τουρίστες να είναι προσεκτικοί.