Υπόθεση Βαλεντίν: Πώς κατέληξε στη Γαλλία η 7χρονη

ΠΟΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Προκύπτουν συνεχώς νέες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό. 

Το κορίτσι εντοπίστηκε στη Γαλλία, με τον πατέρα της να «σπάει» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και να παραδέχεται ότι την έστειλε σε συγγενικό του πρόσωπο στην ευρωπαϊκή χώρα για να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι η 7χρονη αγνοείται από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι.

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του παιδιού ομολόγησε πως την έστειλε στην αδελφή της γυναίκας του στη Γαλλία. Όσον αφορά στο γεγονός ότι είπε ψέματα στις αρχές, υποστήριξε ότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή. Εντός της ημέρας οδηγείται στον εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι το ταξίδι της 7χρονης στη Γαλλία έγινε με διαβατήριο, το οποίο ανήκει στην κόρη του συγγενικού προσώπου που συνόδεψε το παιδί στο εξωτερικό. Ο πατέρας είχε βγάλει, μάλιστα, αεροπορικό εισιτήριο για τη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και της πολύωρης ανάκρισης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

– Ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό.

– Η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο.

– Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον, ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές. Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.