Υπόθεση Λιγνάδη: Αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών του με δικαστικό βούλευμα

Έλεγχος και στα social media του ηθοποιού

«Ναι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας στην άρση του απορρήτου.

 

 

Την ώρα που προστίθενται και νέες κατηγορίες για βιασμό κατά του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο οποίος κρατείται εδώ και ενάμισι μήνα στις φυλακές της Τρίπολης, ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

 

 

Το δικαστικό συμβούλιο, διέταξε την άρση απορρρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να ελεγχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης στοιχεία όπως το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού-σκηνοθέτη αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του.

 

Επιπλέον, η έρευνα θα εστιάσει και στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του αναζητήσεις και συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.

 

Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν δεδομένα που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί και να αναλύσουν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες αλλά και emails. Μάλιστα, άρση απορρήτου έχει αποφασιστεί και για τυχόν στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί στο icloud.

 

Ήδη από χθες έχει δοθεί νέα εκκίνηση στην ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας να απορρίψει το αίτημα του για εξαίρεση της ανακρίτριας.

 

Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μάλιστα, φέρονται να διαπιστώνουν στο βούλευμα τους ότι με τις ενέργειες του ο κατηγορούμενος έχει πρόθεση να παρακωλύσει την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσει την ανακρίτρια.